Güncel 5510 Geçmişe Dönük Terfi Yaptım Kesenekler Tutmuyor

• Konbuyu başlatan KaraAhmet1453
  • Başlangıç tarihi

KaraAhmet1453

Tüm Mutemet Ailesine iyi günler dileyerek başlıyorum.
5510 a tabi EÖH sınıfı (öğretmen) HEM Müdürüne, 2022 Şubat ayında 11.09.2021 tarihinden geçerli olmak üzere, eski Derece-Kademe 5-3 den yeni Derece-Kademe 4-1 olarak terfisi yapılmış. 2022 Şubat ayında KBS 7-Terfi ekranından 1.aydan geçerli terfi girişi yaptım. Fakat iş yoğunluğu nedeniyle 2021 yılı Eylül-Aralık dönemleri arasının terfi farkını manuel olarak yapamadım.
Bu ay KBS Bordro Giriş ekranından manuel giriş yaparak ödemek için Excel tablosu ile terfi bordrosu oluşturdum fakat SGK Keseneklerini bir türlü tutturamıyorum. Hazırladığım Excel tablosuna deneme amaçlı 2022 Ocak Maaş katsayısı ile yeni bir satır ekledim ve KBS 7-Terfi ekranından yaptığım terfinin KBS maaş bordrosu ile birebir aynı değerleri verdiğini gördüm. (Şubat ayında Gelir Vergisi %15, şimdi ise %27 sadece onu düzelttim)
Kesenek Bildirimi - Ek Mahiyette - Bir veya Birden Fazla Dönem ekranından yeni derede kademeleri girdim, 53,12 TL. kesenek oluştu. Benim hesapladığım Kesenek toplamı 273,44 TL.
Defalarca denedim fakat sonuç hep aynı. 5510 a tabi personel olduğu için %100 Artış falan da yok. Nerede hata yapıyorum anlamadım.
Maaşlara yetiştirmem lazım, bu nedenle acil yardımlarınızı bekliyorum.

Kullandığım Hesaplama tablosu, bordro ve kesenek ekran görüntüleri incelemeniz için ekte sunulmuştur.

Cevabı Görmek için Tıklayın...